Economie

Een film die wat wel iets duidelijk maakt als t gaat om de geld crisis. Ga er maar eens goed voor zitten en laat het tot je doordringen. Rente en geld met geld maken zijn niet meer van deze tijd. Hoe kunnen we hier anders mee omgaan?

In de ReparatieStraat doen we een poging om antwoorden te vinden op deze enorm complexe materie.
Het begint met de vraag, wat heb je (vandaag) werkelijk nodig? En wat kun jij anderen bieden?
Hieruit volgt als vanzelf dat we meer stil gaan staan bij onszelf maar ook in relatie tot anderen en de omgeving. Misschien is het wel heel eenvoudig en hebben we het veels te ingewikkeld gemaakt.

Tijd is letterlijk Geld

Lever 1 uur van je tijd in voor een dienst

Gedegen onderzoek en het koppelen van informatie die online te vinden is over wat er nu mankeert aan onze geldsystemen en de gevolgen daarvan globaal maar ook lokaal zet deelnemers van de ReparatieStraat tot nadenken.
Economische bewustwording ligt hier o.a. aan ten grondslag, niet de economie van het geld maar de economie (=huishouding, en dus omgang) met alles. Dit treft zowel individuen, organisaties als bedrijven; toepassingen in de stad voor allerlei doeleinden behoren tot de mogelijkheden. De werkgroep zoekt hierbij voorbeelden die zich voordoen in de andere werkgroepen (wgEnergie, wgBewustWonen/Bouwen en wgPermacultuur) maar verhoudt zich ook tot de grotere schaal zoals gemeente, provincie en land.
Op dit moment kun je in ieder geval al lid worden van de Lokale Ruilkring ‘s-Hertogenbosch en omstreken.
Wil je hier over meedenken, hieraan bijdragen, of deze film bijvoorbeeld gezamenlijk bekijken om hierover van gedachten te wisselen, neem dan contact met ons op.

Tweeter button Facebook button Linkedin button