Derde filmavond & drankje na afloop

  • Vrijdag 7 januari: A Farm for the FutureA Farm for the Future

(en vervolgens tweewekelijks elke vrijdagavond)

Deur open: 19:30 Start film: 20:00 uur
Locatie: Parallelweg 30F, Den Bosch
Entree:        Gratis
Kleed je warm/neem een dekentje mee

A FARM FOR THE FUTURE
Filmmaakster Rebecca Hosking (natuurfilmer), zelf opgegroeid op een kleine familieboerderij in zuid-west Engeland, gaat in deze film op zoek naar nieuwe toekomstperspectieven (na Peak Oil), bij deskundigen en bij permacultuur-pionier Patrick Whitefield. Daar maakt ze kennis met een hele nieuwe manier van voedsel verbouwen en het houden van vee: in bostuinen (‘forest gardens’) die zijn opgezet volgens de permacultuur-methode.

Vervolgvragen zijn: hoe te beginnen? En ook: zal een olie-arme landbouwmethode in staat zijn de hele bevolking van Groot-Brittannie (en de rest van de wereld) te voeden? Deze indringende film maakt duidelijk dat we onze voedselproductie op een heel andere manier moeten gaan benaderen: kleinschalig, biologisch en regiogericht. Deze documentaire werd in 2009 uitgezonden door de BBC-televisie – dat had behoorlijk wat voeten in de aarde. Het was de eerste film op de Britse publieke televisie die de gevolgen van Peak Oil voor de voedselvoorziening zo scherp in beeld bracht.

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button