11 mei DoeDag PvdA-leden in de Boschveldtuin als actie tegen voedselverspilling

Consumenten gooien jaarlijks voor 4,4 miljard euro aan voedsel weg. En dat terwijl het aantal bezoekers aan de voedselbank toeneemt (in 2012 met 20 procent). De PvdA in Den Bosch vraagt met een handen-uit-de-mouwen-actie aandacht voor voedselverspilling.
Een groep PvdA’ers gaat op zaterdag 11 mei tussen 13.00-15.00 uur aan de slag in de buurt-moestuin aan de Paardskerkhofweg. Wethouder Jeroen Weyers trapt de actie af met het overhandigen van een symbolisch cadeau aan buurtbewoners.

De PvdA ziet de buurt-moestuin in de wijk Boschveld als een prachtig voorbeeld van het bewust omgaan met voedsel. Bewoners werken er samen aan het telen van groenten en fruiten en delen de opbrengst. Bovendien hergebruiken zij zoveel mogelijk producten van eigen bodem. Bewoners dragen niet alleen bij aan het tegengaan van voedselverspilling maar ook aan solidariteit en leefbaarheid in de wijk. Zij laten zien wat de ‘kracht van de stad’ kan zijn.

Ook elders in het land komen PvdA’ers in actie tegen voedselverspilling. Zo wordt voedsel ingezameld t.b.v. de Voedselbank en het Leger des Heils. De actie wordt landelijk beëindigd in Rotterdam. Bij het VanHarte restaurant aan het Pijnackerplein bereidt een bekende kok van het voedsel dat die dag door de PvdA in de stad is opgehaald een feestelijke maaltijd voor buurtbewoners, mensen van de voedselbank en geïnteresseerden.
Jetta Klijnsma is er om te vertellen hoe de relatie tussen de voedselbank en het bedrijfsleven verbeterd kan worden. Zo wordt op een feestelijke manier het signaal afgeven dat er veel voedsel wordt verspild en dat er een toename is van mensen die hulp nodig hebben.
Open de site vd Partij vd Arbeid

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button