13 april ReparatieStraat & workshop zaaien

Al zo’n twee jaar zijn ze bezig en zaterdag 13 april is het weer zo ver!
Vincent, Leidi, Willem, Ton, Ahmed en vrienden zorgen er voor dat de gang tussen Paardskerkhofweg 14 & Parallelweg 30 verandert in een gezellige ruil- en reparatieplek. U kunt er fietsen, computers, apparaten, meubels en kleding laten repareren of gezellig aanschuiven en zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld naald en draad. Samen is dat toch leuker dan alleen!

Repareren en spullen een tweede leven geven is het hoofddoel van de groep die dit organiseert. Zij zijn ook altijd op zoek naar nog meer reparateurs. Deze keer is bijvoorbeeld ook Anton Schrauwen uitgenodigd, hij is goud- en edelsmid. Neem dus je kapotte sieraden mee!

Op schoolborden (zie foto’s) wordt iedere ReparatieStraat de vraag en het aanbod opgeschreven, zodat het duidelijk is wat er te halen en te brengen is. Regelmatig worden er afspraken gemaakt tussen mensen die ook op andere dagen iets voor elkaar kunnen betekenen!

Behalve het repareren van spullen is er meer: op de ReparatieStraat ontwikkelt zich een klein marktje van vraag en aanbod. Bij uitzondering was er de laatste keer een grote zadenbeurs tegelijk met de ReparatieStraat, maar ook als deze er niet is, is er altijd wat extra’s te doen. Bijvoorbeeld live muziek of een kraampje met verschillende soorten huisgemaakte thee.

Deze keer zal een medewerker van de Boschveldtuin een workshop Zaaien geven, je kunt je hiervoor opgeven bij Jeanne vd Kallen

Verder is er koffie en koek en wie lekker wil lunchen met soep en een broodje voor weinig geld is ook van harte welkom.
Ook is de Lokale Ruilkring ‘s-Hertogenbosch van de partij met informatie over ruilen en ruilsystemen. De deelnemers van deze club betalen elkaar in Niksen, zoals sommige mensen in Boschveld elkaar in Boschveldjes betalen.
Nieuwsgierig? Kom naar de ReparatieStraat op zaterdag 13 april. Het is van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button