Bedenk een duurzaam alternatief voor autoverkeer en maak kans op € 5000,-

Het Bossche Energie Convenant, waarin zo’n 35 bedrijven en instellingen samenwerken rondom energie, daagt ondernemers uit om onze stad duurzamer te maken. Omdat autoverkeer een flink aandeel heeft in de totale CO2 uitstoot van de stad, is gekozen voor het thema duurzame mobiliteit. De opdracht is als volgt:

Bedenk alleen of met collega’s een slim plan om autoverkeer van jouw bedrijf of organisatie in en rond onze stad duurzamer te maken. Daarbij gaat het om afstanden tot 15 kilometer. Iedereen die al fiets of loopt: prima. Openbaar vervoer: rekenen we ook goed. Maar hoe kunnen juist de ritjes per auto vervangen worden door een duurzaam alternatief, zoals een (elektrische) fiets of auto, of openbaar vervoer? Denk aan woon-werk, maar ook aan werk-werk verkeer.

De winnaar met het beste plan (of het beste plan in uitvoering) ontvangt een bedrag van € 5.000 om schone vervoermiddelen aan te schaffen, of om andere kosten voor de uitvoering te betalen. Een ligfiets wellicht? Of een elektrische auto of elektrische fiets? Die keus is aan u en hangt uiteraard af van uw plan.

Ga de uitdaging aan een maak onze stad schoner, veiliger, groener en rustiger. Alle bedrijven en instellingen in ’s-Hertogenbosch worden van harte uitgenodigd mee te doen.

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button