3 april Filmavond: The Cultural Creatives

Dinsdag 3 april 2012:
Aanvang 20.00 uur (deur open 19.30 uur, entree = donatie in euro’s/niksen),
Locatie: CCC Nieuwstraat 24 Den Bosch

 Imposante film uit 2011 van de onafhankelijke Hongaarse filmmaker Frigyes Fogel – over de wereldwijd groeiende beweging van de Cultural Creatives.

Frigyes Fogel trok door de VS en Europa (ook Nederland) en sprak met tientallen Cultural Creatives: de nieuwe generatie doen-denkers, die hun dromen en idealen over een ander soort samenleving nu al concreet in praktijk brengen. Over hen maakte hij de imposante film ‘The (R)evolution’  Door de film loopt een rode draad, die begint rond 1970 (rapport van de Club van Rome), met als belangrijke keerpunten de Battle of Seattle (1999) en doorbraak van internet. Sindsdien zijn wereldwijd mensen in beweging gekomen – en met elkaar verbonden – op tal van terreinen: milieu, vrede, internationale solidariteit, mensenrechten, een andere economie, holistische spiritualiteit, duurzaam bouwen, gemeenschappelijk wonen. Er is niet één startpunt of dominant thema; begin ergens en je komt vanzelf allerlei andere thema’s en ontwikkelingen tegen. Alles is met elkaar verweven. En de mensen? Frigyes Fogel: ,,Ze zijn allemaal hier, tussen en om ons heen: 80 miljoen Cultural Creatives in de Verenigde Staten en 120 miljoen in Europa, allemaal met een vergelijkbare mentaliteit – de burgers van een nieuwe wereld. Hun boodschap: ‘de tijd is rijp om het vormgeven van het sociale leven in onze eigen handen te nemen”. Zowel denkers als doeners komen in The (R)evolution in beeld en aan het woord: schrijvers, wetenschappers, universitair docenten, filosofen, activisten tegen de oorlog in Vietnam en tegen de WTO, en aanpakkers in de biologische landbouw, antroposofisch onderwijs, ethisch verantwoord ondernemen en bankieren, holistische gezondheidszorg, organische architectuur, bewoners van ecodorpen en betrokkenen bij Transition Towns. Onder de vele geïnterviewden zijn o.a. Paul H. Ray. Ervin Laszlo, Susan George, Rob Hopkins, Martin Ping, Peter Merry, e.v.a.

Voorafgaand aan de filmavond zal De Vrije PC een korte presentatie geven.

De Vrije PC maakt gebruik van Ubuntu Linux: dat is een vervanging van Microsoft Windows en is veilig, snel, stabiel, gebruiksvriendelijk en gratis. De Vrije PC wil mensen kennis laten maken met Ubuntu en de mooie wereld die daarachter zit en kiest daarbij voor een persoonlijke benadering middels workshops en voor- en nazorg op locatie. Ook wil De Vrij PC duurzaamheid, zowel qua milieu als maatschappelijk een invulling geven.

Mark Baaijens (initiatiefnemer)
Franko Kouwenberg
devrijepc.nl

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button