20 april wgEnergie deelt informatie bij Seats2Meet (S2M)

Diverse manieren van energievoorzieningHoe word je meer bewust van je eigen energieverbruik?
Wat kun je doen om dat gebruik naar beneden te brengen?
Welke andere manieren van energievoorzieningn liggen binnen handbereik; zijn er al voorbeelden te vinden in Den Bosch?

We laten Jaap van Rumpt van het Haarens Energiebewust & Ecologisch Traject (HEET) aan het woord; hij geeft inzage in de aanpak in Haaren. Dit concrete voorbeeld laat zien welk effect de bundeling van lokale krachten heeft en hoe zo de transitie ingezet kan worden naar een bewuster gebruik van onze bronnen; particulieren komen tot gezamenlijke aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Aansluitend hierop zal Anine Vloedgraven een toelichting geven over de aanpak in de Buitenpepers, hier is inmiddels een initiatief opgestart om het energieverbruik van aangesloten huishoudens te meten. Meer informatie hierover vind je hier: www.buitenpepers.nl. Je kunt ook een mail versturen naar: energiegroepbuitenpepers&#64gmail.com

Verder zijn we in workshopverband bezig om een laptoplader op zonne-energie te bouwen. Door te DOEN ontstaat direct inzicht in deze materie; er wordt veel kennis gedeeld vanuit verschillende disciplines en achtergrond.

Iedereen die geïnteresseerd is, mogelijkheden ziet en de handen uit de mouwen wil steken is van harte welkom bij deze informatieochtend!

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button