25 maart: workshop ontwerp je eigen economie

In deze workshop zal uitgelegd worden waarom het misgaat in de hedendaagse economie. Er wordt uitgelegd hoe de fundamenten in elkaar zitten en waarom het hele systeem op de helling staat.

Hierna zal er uitleg gegeven worden over verschillende vormen van complementair geld. Er zal gekeken worden naar wat het beste zal werken om de al aanwezige lokale economie te versterken, zoals de ReparatieStraat, de talentenbank, de stadsmoestuinen, de fietswerkplaats en de energiegroep.

Bij de ReparatieStraat zijn we bijvoorbeeld aan het kijken hoe mensen elkaar kunnen betalen, in euro’s, niksen, wederdiensten of dankbaarheid. Nu de euro’s minder rollen dan voorheen kunnen we nu eens gaan kijken of we nog buiten de euro om kunnen denken en wat voor ruilmiddel er dan voor handen zou zijn waardoor mensen weer meer voor elkaar kunnen gaan doen en gelukkiger kunnen zijn wetende dat er minder belastend met onze leefomgeving omgegaan wordt.

Er zijn maar 15 plaatsen en aanmelding is daarom noodzakelijk. Geef je daarom tijdig op. Bij voldoende aanmeldingen kan de workshop op een andere datum herhaalt worden.

Het programma kun je hier lezen: https://denbosch.transitiontowns.nl/programma-ontwerp-je-eigen-economie

Aanmelden kan via: http://kleureneconomie.nl/workshops/aanmelden-workshops/

Deelname is gratis, maar een donatie voor de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.

Lokatie: CCC Nieuwstraat 24 Den Bosch

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button