TTDbosch UPDATEs :: Bouwen, Eetbare Stad, Energie & Economie

Boschveld in transitieBOUWEN, WERKEN, WONEN (LEVEN) – Boschveld is een werkwoord / Boschveld in transitie: 31 januari hebben we onze voorstellen gepresenteerd aan de gemeente Den Bosch en andere geïnteresseerden hoe wij Boschveld in transitie zien. De 5 voorstellen werden goed ontvangen en binnenkort gaan wij rond de tafel met de wethouder en de gemeente.
Meer informatie in diverse media: Boschveld Beweegt, Brabants Dagblad en op het blog van Kimmic Ben je in bezit van een iPad dan kun je hier de app ‘Boschveld is een Werkwoord’ gratis downloaden.
CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeversschap) BOUWEN – als vervolg op de presentatie zal er op 7 maart een informatieavond georganiseerd worden bij Viba-Expo mbt CPO, welke stappen moeten er genomen worden om dit op gang te brengen? Wie gaan zich organiseren en hoe gaat de organisatie er als volgt uit zien? Er bestaat interesse bij verschillende deelnemers in de panden aan de Parallelweg en Paardskerkhofweg om in gezamenlijkheid zelf en betaalbaar te bouwen. Ook willen we hierbij gebruik maken van kringlopen. We gaan hierover ook met de gemeente in overleg. Verdere informatie volgt; ben je geïnteresseerd? Meld je dan hierboven aan om de uitnodiging te ontvangen.

Meedoen aan de Eetbare StadSTADSLANDBOUW & MOESTUINEN – we zijn inmiddels in gesprek met initiatiefnemers in Boschveld mbt. de moestuin die gepland is op het braakliggende terrein naast PK 14. In één van de komende weken gaan we de film De Wereld Volgens Monsanto laten zien in het buurthuis van Boschveld, delen we kennis en maken we vervolgafspraken. Mensen die geïnteresseerd zijn in tuinieren en in het voorjaar mee willen aanpakken met de aanleg van de moestuin (planten/zaaien/onderhoud en wat verder ter tafel komt) kunnen zich opgeven door dit aan te geven in een mail aan het OBB secretariaat: info&#64obboschveld.nl

Facebookgroep voor Buitenpepers EnergieneutraalENERGIE, hoe kunnen we hier anders mee omgaan. Er vinden op allerlei niveaus initiatieven plaats om bewuster met energie om te gaan/het energieverbruik minder van olie af te laten hangen; kunst is om vooral te verbinden, kennis te delen om zo snel sterker te worden. Vandaag (09 02) vond er weer veel informatie uitwisseling plaats in Vught bij Zin, georganiseerd door GO! De verbinding met de man in de straat komt steeds als belangrijk gegeven bovendrijven. De kracht van onderop/kennisdelen en doen! In de Buitenpepers wordt inmiddels actie ondernomen door bewoners. Meedoen kan via Facebook of stuur ons een berichtje.
Op de AGENDA:
Za. 25 februari workshop LaptopLader bouwen die op zonnestroom werkt, 13.00 – 17.00 uur, locatie Studio Leidi Haaijer, Parallelweg 30F, 5223AL Den Bosch.
Vr. 2 maart komt de wgEnergie bij elkaar om kennis te delen omtrent energieverbruik in Den Bosch, winning en hoe concreet aan de gang te gaan. Locatie: Viba-Expo, De Gruijterfabriek Gebouw B, 13.00 uur, om 14.00 uur schuift HEET uit Haren aan voor verdere kennisdeling.
Hoe Energiezuinig ben jij (al)?: wil je goed geïnformeerd worden over de mogelijkheden voor duurzaamheid in jouw huis of bedrijf? Denk bijvoorbeeld aan vragen als: heeft een zonneboiler voor mij zin, zijn zonnepanelen voor mij aantrekkelijk of wellicht een douche wtw, een warmtepomp of een wkk? Of moet ik eerst isoleren? Wat zijn de mogelijkheden? Wat komt er allemaal bij kijken en hoe gaat het in zijn werk. Paul Stams (o.a. warmteboiler installatie) komt op afspraak bij je op bezoek om je een objectief advies te geven, welke kosten e.e.a. met zich meebrengt en hoe e.e.a. in zijn werk gaat. (kosten advies: €25,- + 25 niksen, indien je lid bent van de Lokale Ruilkring ‘s-Hertogenbosch). Paul werkt nauw samen met Rien Mertens.
De laatste berichten van ZOEM Deelvervoer in Den Bosch.

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button