Elststraat 3 Rosmalen :: nieuwe mogelijkheden voor stadslandbouw?


Grotere kaart weergeven
In de eerste plaats is het leegstaande pand aan de Elststraat 3 betrokken vanwege de woonruimte. Daarnaast hebben de initiatiefnemers in samenwerking met de mensen van de Graafse Hof, een plan opgesteld om op het terrein van de Elststraat 3 een soortgelijke buurttuin of experimentele stadsboerderij te beginnen.
Een buurttuin is een tuin waarin iedereen welkom is en waar mensen de afstand tot hun voedsel en een groene omgeving kunnen verkleinen; gebruikers zijn dus minder afhankelijk van transport en van olie verbruik. Producten worden goedkoper en zijn op een veel minder schadelijke manier te nuttigen. Het initiatief hier heeft ook als doel dit stukje vacante ruimte aan u de buren terug te geven; zij kunnen in de toekomst weer gebruik maken van het gebied in de vorm van volktuintjes.
Link naar doelstelling

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button