4 oktober The Money Fix bij TT Tilburg

Filmavond: Dinsdag 4 oktober
Aanvang       20.00 uur  (deur open 19.30 uur,  gratis entree)

Locatie:   Natuurmuseum Brabant – Spoorlaan 434 in Tilburg

De film The Money Fix is op onze filmavond in Den Bosch goed ontvangen, zo goed zelfs dat Omslag de film zal recenseren en TT Tilburg besloten heeft er een avond aan te wijden.

De film maakt op toegankelijke wijze duidelijk waar het geldsysteem mank gaat en wat voor gevolgen dat heeft jouw persoonlijke leven. Op de filmavond in Den Bosch leverde het veel gespreksstof op voor een discussie van hoe het anders kan. Ik hoop op een zelfde dynamiek in Tilburg!

Beschrijving:
Geld is cruciaal in bijna elk aspect van het moderne leven, het is als een bloedstroom waar iedereen van afhankelijk is. De meesten van ons zien het monetaire systeem als vanzelfsprekend, maar het heeft een diepe en grotendeels onbegrepen invloed op ons leven. The Money Fix is een documentaire over onze samenleving en onze relatie met geld.

De geïnterviewden zijn oa:
Bernard Lietaer, deze Belgische topeconoom heeft mee gewerkt aan het ontwerp en invoering van de Euro. In 2001 schreef hij al in een boek dat regeringen er achter zouden komen dat banken te duur zouden zijn om te redden en momenteel is hij alternatieve geldsystemen aan het promoten.
Micheal Linton, hij is degene die het LETS systeem heeft bedacht en groot heeft gemaakt.

Deze film is Nederlands ondertiteld.

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button