wg(werkgroep)PERMACULTUUR :: ‘Tuinwerkplaats’ Oosterhoeve

Bord bij Oosterhoeve

Aanduiding 'Tuinwerkplaats' / Gedicht: Thuis (Kees Spierings) / bord Vincent Geurts

In de ‘TuinWerkPlaats’ is het de bedoeling om volgens de permacultuurprincipes te werken; er wordt vooraf een ontwerp gemaakt voor het gehele terrein. ‘Alles eerlijk delen’, ‘eigen teelt zonder zwoegen’, ‘diversiteit’, ‘versterkte kracht van planten tov elkaar’ (gilde), ‘duurzaamheid’, ‘hergebruik van materialen’ spelen een belangrijke rol binnen de permacultuur. Bovendien is er ruimte voor experiment, het delen van kennis en verantwoordelijkheid, plezier en creativiteit. Het is de bedoeling dat er een ‘thuis’ ontstaat voor de bezoekers van de Oosterhoeve/Oosterplas, wandelaars en wijkbewoners; een plek om te bezoeken of om aan mee te werken.
De werktitel: ‘Tuinwerkplaats’ geeft aan dat het een ‘project in uitvoering’ is, aldoende en gaande vormt de plek zich. Ook het maken van het ontwerp is een onderdeel van het proces. De werkgroep Permacultuur is vooralsnog verantwoordelijk voor het beheer van het terrein. Wil je hier meer van weten, neem dan contact op met Hugo Bikker

Den Bosch heeft veel plekken waar groente verbouwd zou kunnen worden, denk bijv. aan braakliggende terreinen, maar ook stukjes naast je huis of je balkon; neem bijv. eens een kijkje in De Graafse Hof waar Janneke en Sophie de stadstuin vormgeven. Verder zijn er naast de Volkstuinen in Noord en achter het nieuwe ziekenhuis nog veel meer plekken.
Er is inmiddels een mooie kaart met foto’s aanwezig die een beeld geeft van de groene plekken in de stad waar men vanuit de transitie gedachte aan de gang zou kunnen, wil je met een locaal initiatief a/d gang, aarzel niet, mocht je hulp nodig hebben neem dan hierboven contact op.
Open Quickscan_eetbare stad

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button