Open Source filosofie :: Ubuntu

Ubuntu - logo

www.devrijepc.nl ondersteunt in het gebruik van Ubuntu

Wil je onafhankelijk van Microsoft of Apple op een desktop of laptop willen werken dan biedt het operating system Ubuntu een sympatieke en handige oplossing.
Dit operating system ondersteunt op haar beurt andere open source software zoals o.a. Inkscape (vergl.Illustrator), Gimp (vergl.Photoshop), Blender (3D) en Open Office (vergl. MS Word). Open source software is gebaseerd op het principe van ‘samen delen’; in dit geval het samen delen van kennis en virtueel gereedschap.
Het operating system Ubuntu is inmiddels zover ontwikkeld dat het uitstekend geschikt is voor de gemiddelde computergebruiker om afbeeldingen te bewerken, een site te bouwen vanuit de html-code, video/geluid te bewerken en te communiceren. Het is beduidend gebruiksvriendelijker als Windows; bekijk hier een snel overzicht met de voor- en nadelen.
Mark Baaijens onderhoudt het servicepunt in Den Bosch en geeft regelmatig workshops samen met Franko Kouwenberg. Mocht je interesse hebben, dan kun je contact opnemen;
mark.baaijens&#64gmail.com
Mark en Frank zijn lid van De Lokale Ruilkring, dus in Niksen betalen kan ook!

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button