TTHeesch bestaat een jaar

Leemoven gebouwd door inwoners van TTHeesch

Leemoven gebouwd door inwoners van TTHeesch


De initiatiefgroep was kortgeleden bij elkaar om een pizza te bakken in de leemoven die ontstaan is door de contacten die binnen Transition Towns gegroeid zijn.
De groep bestaat uit 5 personen, waarvan er 2 de basiscursus gedaan hebben binnen het gedachtengoed van Transition Towns. Het afgelopen jaar zijn er 10 filmavonden, 4 repaircafé’s en 3 excursies van de plank gerold. De filmavonden kunnen inmiddels rekenen op vaste bezoekers.
Naast de stuurgroep heeft TTHeesch een voedingsgroep waarin voedselproductie en -consumptie centraal staat. De contacten met de gemeente zijn goed wat zich o.a. uitdrukt in de sponsoring van de filmzaal. Ook de Rabobank heeft financieel ondersteund vanuit het stimuleringsfonds.
TTHeesch heeft de toezegging gekregen van een stukje grond voor een gemeenschappelijke moestuin.
In de toekomst wil TTHeesch regelmatig op de markt gaan staan met repaircafe’s en is het de bedoeling een vegetarisch kookgroep op te richten. Met de gemeente zullen vaker gesprekken plaatsvinden om de begrippen duurzaamheid, cradle to cradle en energieneutraal verder te bewerkstelligen.
Daarnaast onderhoudt TTHeesch veel contact met TTDenBosch.
Wil je deelnemen of meer informatie, neem dan contact op met Geertje van der Stappen.

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button