20 juni as. lezing :: Strobouw in Nederland

Woningen van stro kunnen er op allerlei manieren uitzien

Woningen van stro kunnen er op allerlei manieren uitzien

Een strobalen huis bouwen in Nederland, is dat mogelijk? Er worden er steeds meer gerealiseerd als je de informatie van Strobouw Nederland leest.
In België (www.casacalida.be) lijkt het iets makkelijker te gaan, minder regels, meer ruimte? Is het de onbekendheid met het product, hoe zit het met de status? Zitten er toch technische beperkingen en/of gevaren aan? Kan er in meerdere lagen gebouwd worden? Zou zoiets mogelijk zijn in Boschveld (= een werkwoord)? Het sympathieke van strobouw is dat je er zelf aan mee kunt werken; ‘learning on the job’ onder deskundige begeleiding. En wat geeft meer voldoening dan dat je je kennis daarna ook weer kunt delen met anderen in vervolgtrajecten. Veel projecten zijn op deze wijze gerealiseerd. Kleinschalig nog weliswaar, maar wat als steeds meer mensen hierin geïnteresseerd raken? Het Strobouw Netwerk groeit.
Vanuit zijn ervaring kan architect EN bouwer Michel Post veel toelichten.

Verder is het mogelijk om je op te geven voor een tour langs de verschillende projecten in Nederland; Brabant heeft ook al een paar voorbeelden. Landgoed Kraaiveld is een project waar nu mensen gevraagd worden: meewerken en tegelijkertijd ervaring opdoen (Meer info: Nico Rolsma: nico.jopke&#64hetnet.nl )

De lezing is niet voor niets maar voor dat wat het je waard is. Tot maandag 20 juni as: City Change Center, Nieuwstraat 24, ‘s-Hertogenbosch. Om 19.30 staat de deur weer open.

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button