TTDenBosch tijdens de landelijke Dag van het Park

stadstuin - permacultuur

Locatie Oosterplas - Oosterhoeve

Op zondag 29 mei presenteert Transition Town Den Bosch zich tijdens de Dag van het Park aan de Oosterplas; in dit initiatief (oorspronkelijk van de ANWB) wil TTDenBosch samen met de Graafse Hof en de Bossche Ruilkring laten zien dat we veel meer kunnen doen en delen dan we denken. Veel enthousiaste mensen zijn ons al voor gegaan. Door goed voor onszelf en voor elkaar te zorgen wordt samen delen en doen logisch en leuk. Juist door deze lokale kracht kan er veel tot stand gebracht worden. Zo willen we bijvoorbeeld bezoekers en omwonenden uitnodigen om deel te nemen aan het tot stand brengen van een stadstuin aan de Oosterplas. Door middel van permacultuur-principes zijn we in staat om een deel van ons eigen voedsel te verbouwen; deze kennis willen we delen om zo onderdeel te worden van de eetbare stad ‘s-Hertogenbosch. De Graafse Hof aan het Mgr. van Roosmalenplein is hier al mooi een voorbeeld van.
Verder denken we ook na over (onze) economie, wat is er mis gegaan en hoe zouden dingen anders kunnen? En bouwen bijvoorbeeld, hoe kunnen we zelf meer invloed uitoefenen op onze omgeving waarbij we ook bewuster met onze energiebronnen omgaan en daarbij beter voor onszelf, anderen en de toekomst zorgen. Kom daarom de 29e naar de Oosterhoeve, daar praten we verder en kijken we waar de krachten liggen en hoe we deze kunnen bundelen!
Het programmaboekje van de dag kun je hier ook downloaden

.

Auteur: Leidi

De kwaliteit van onze leefomgeving is van groot belang! Wij zijn hier onderdeel van; en dus onderdeel van het geheel aarde. Laten we hier dan ook in overeenstemming mee leven. Check voor meer informatie: http://www.leidihaaijer.nl/ruimte/index_nl.html

Reacties zijn gesloten.

Tweeter button Facebook button Linkedin button